Vår historia

Briljant Hund (Hundföretaget Skaraborg AB) är ett litet företag som startades 2017 och var då endast ett hunddagis. Då hette företaget Hunddagiset Mariestad och grundades av Rebecka Högegård. Tillsammans med familj och duktig personal har företaget utvecklats från ett hunddagis med 15 platser till ett större hundcenter med komplett rehabavdelning, träningscenter och hunddagis med kapacitet för minst det dubbla av hundar.

Allting började med Stella

Stella kom in i mitt liv som en liten virvelvind. Den lilla söta, ulliga, gulliga och riktigt urjobbiga hunden som inte alls var så enkel som hon såg ut. Det blev startskottet för min hundkarriär på professionell nivå. Stella och jag, vi gjorde allt tillsammans. Vi gick alla kurser man kunde gå och gjorde allt (nästan iallafall) precis enligt regelboken. Ändå var det inte tillräckligt.

Jag sökte med ljus och lykta efter all kunskap jag kunde få och beslutade mig rätt så snart att jag skulle börja läsa till hundinstruktör. Stella fick under den tiden agera instruktörshund och alla övningar vi fick med oss fick först Stella ta sig igenom. Utbildningen gav mig ännu mera verktyg för att jobba vidare med mitt lilla “monster”.

Rätt så snart efter jag var examinerad som instruktör fick jag jobb som hundinstruktör och några månader senare fick jag även jobb som hunddagisfröken. Någonstans mellan dessa jobb väcktes tanken på att starta hunddagis. Med lite mer erfarenhet och kunskap så stod drömmen, dagiset, mitt allt klart för att slå upp portarna 15 maj 2017. Det var då jag kunde börja jobba med det jag brinner för mest, på heltid.

Nu, är det som tur är faktiskt rätt så bra ordning på den lilla hunden, för skam den som ger sig. Jag visste ju att det skulle “bli hund” av henne med. Vilken hund det blev! Stella är nu min tävlingshund, hon har tagit flera meriter i agility, rallylydnad, nose work och tävlar i högsta klassen i freestyle.

Man brukar ju säga att de jobbigaste hundarna blir de bästa. Jag kan iallafall skriva under på att det är de jobbiga hundarna som ger en mest kunskap.

//Rebecka Högegård, Briljant Hund 

 

Vi jobbar här

Rebecka Högegård

Grundare av företaget och huvudansvarig för verksamheten. Jobbar främst inom kursverksamheten, administration och fysioterapiavdelningen men hoppar in och stöttar upp dagiset vid behov. Utbildnings och personalansvarig. 

Jag som driver och jobbar på Briljant Hund heter Rebecka Högegård och är bosatt i Mariestad. Mitt liv består till hundra procent av mitt största intresse – nämligen hund. Innan jag tog beslutet att på heltid arbeta med hund, så har jag sedan i tvåan på gymnasiet arbetat inom restaurangbranschen. Efter 5 år på samma arbetsplats och många erfarenheter rikare kände jag att det var dags att starta igång eget. Jag valde att följa min dröm – och valet blev enkelt – jag skulle bli hunddagisföreståndare. 

Under utbildningen fick jag lära mig mycket om hundens beteende och etologiinlärning hos hund, problemhundar, stress hos hund, smittspridning, djurskyddslagsstiftningen, raskunskap, enklare hundsjukvård, friskvård och aktivering. Den här utbildningen slutade i ett praktiskt och ett teoretiskt prov som man var tvungen att klara av för att bli godkänd. För att bli godkänd som dagisföreståndare så valde jag att komplettera min instruktörsutbildning med en påbyggnadskurs inriktat på dagisverksamhet. Mina utbildningar är godkända av Sveriges Hundföretagare – vilket ger en garanti om kvalitét.

På bilden ser ni mig, med mina tre hundar – från vänster Pixel, Stella, Aya och Echo. Stella och Aya är av rasen Schipperke, Pixel är en Australian Kelpie. Lilla Echo är en Border Collie.  Alla fyra finns med i verksamheten och jobbar som visningshundar. 

Jag tränar och tävlar mycket med alla fyra hundarna, främst nu i freestyle. Men har även tävlat framgångsrikt inom agility, rallylydnad och nose work. Vi sysslar också mycket med friskvård och rehab. 

Längre utbildningar: 

 • Hundinstruktör (2015) Skövde Hundskola, Ulrica C Månsson
 • Viltspårsinstruktör (2016) Skövde Hundskola, Ulrica C Månsson
 • Stress hos hund (2017) Skövde Hundskola, Ulrica C Månsson
 • Nose Workinstruktör (2018) Dala Hundservice, Marie Fogelqvist
 • Freestyleinstruktör (2018) SHFK, Yvonne Öster
 • Nose Work instruktör klass 2-3 (2019) Hundelska, Lotta Bauer
 • Nose Work instruktör klass 2-3 (2019) Dala Hundservice, Marie Fogelqvist
 • Certifierad Hundfysioterapeut  (2019/2020) ReDog, Stefan Rosén, Maria Knutas, Lennart Sjöström
 • Laserterapiutbildning (2019) Stefan Rosén/ReDog & Optilaser
 • Certifierad Massageterapeut (2019/2020) Healthy Dog Academy, Maria Knutas
 • Certifierad Balansbollsinstruktör (2020) Healthy Dog Academy, Maria Knutas
 • Styrketräning för hund (2020) Healthy Dog Academy, Maria Knutas
 • Fördjupningskurs Ledpalpation på hund – steg 1 rygg (2020) Eva Solstrand, Sport Dog Academy
 • Elektroterapiutbildning (2020) Healthy Dog Academy, Maria Knutas
 • Cert. Fystränare för Hund (2020/2021) Healthy Dog Academy, Maria Knutas
 • Hundsimsinstruktör (2021) Maria Knutas och Johanna Rosendahl, Hållbara Hundar

Lite föreläsningar jag har i bagaget: 

 • Vad säger hunden? Del 1, Ulrika C Månsson (Mars -15)
 • Vad säger hunden? Del 2, Ulrika C Månsson (Juli -15)
 • Problemhundsbeteende, Ulrika C Månsson (Juli -15)
 • Hundens inre liv, Per Jensen (Augusti -15) 
 • Samspelet hund och människa, Ulrika C Månsson (Oktober -15)
 • Genetik och avel, Yohanna Eriksson (Oktober -15)
 • Fördjupad raskunskap, Ulrika C Månsson (Oktober -15)
 • Tävlingspsykologi, Eva-Marie Wergård (Oktober -15) 
 • Bli en bättre tränare, Maria Brandel (Oktober -15)
 • Snälla händer – hantering på djurets villkor, Eva Bertilsson (Oktober -17)
 • CCC – djurkonferens tema Choice, Control and Communication (Januari -18)
  – FEAR: Function, Elicitors, Appearance and Relationships (Stephanie Edlund)
  – Afraid of Dogs or Spiders? TAGteach as a Tool in Exposure Therapy (Tess Erngren)
  – Animal Welfare – Moving From OK to Great (Karolina Westlund)
  – 
  Reward Based Training Seems Good – But I Have a Horse! (Carolina Fransson)
  – Are You Really in Control – of Your Own Decisions? (Emelie Deboussard)
  –  Are You Really in Control – of Your Own Decisions? (Emelie Deboussard
 • Bob Bailey, nycklar till effektiv inlärning (2018)
 

Jennie Hjort

Jobbar i huvudsak inom dagisverksamheten. Jag ser till att hundarna mår bra och får sina behov tillgodosedda om dagarna. Det är mig ni träffar vid in och utsläpp! 

Jag har hela mitt liv levt med hundar och “vuxit upp i valplådan”. Tillsammans med min mamma driver jag framgångsrikt en kennel där vi föder upp Schnauzer Peppar och Salt. På fritiden åker vi mycket på hundutställningar både i Sverige och utomlands.  Jag äger två av familjens fyra hundar, Rut och Laila. Rut är född 2014 och har under hela hennes liv tävlat framgångsrikt på hundutställningar i olika länder och tränar bland annat Nose work och agility. 

Laila är född 2019 och är Ruts dotter och som har precis kommit in i utställningsvärlden men också börjat träna lydnad och spår. 

Under våren 2020 tog jag studenten från ForshagaAkademin Hundsport. I samband med det blev jag utbildad SBK instruktör. Under 2021 påbörjade jag en 1 årig distansutbildning där jag kommer bli  utbildad Hundcoach.

Kirsti Van Wieringen

Jobbar i huvudsak inom dagisverksamheten. Jag ser till att hundarna mår bra och får sina behov tillgodosedda om dagarna. Det är mig ni träffar vid in och utsläpp! 

Mer info kommer!

Mer info kommer!

Karin Lundqvist

Jag driver mitt egna företag i Briljant Hunds lokaler. Företaget riktar sig till klipp och trim för hundar.

Olika tjänster jag kan utföra:
-Klippning (maskin, sax)
-Trimning (Ryckning)
-Borstning
-Bad
-Kloklipp
-Öronrensning
-Ekologiskt spabad

Jag heter Karin och bedriver Karins klipp & Trim.  Jag har över 15 års erfarenhet av Djurvård & hundhantering. Jag är även ägare av Eyeball´s kennel där jag föder upp Perro de agua espanol och har livstids erfarenhet av hund hantering, så du kan känna att din hund är i trygga händer.

Jag jobbar mest med vardagstrimning men kan även utföra frisyr klippning på vissa raser som jag har gått kurs för och även egen erfarenhet av.

För tidsbokning ring 0736-546136
Boka direkt: karinsklippochtrim.bokadirekt.se

Ni hittar mig under samma tak som Hunddagiset Mariestad. 
Hasselbacksvägen 7b
542 92 Mariestad


https://www.facebook.com/karinsklipp/
www.eyeballskennel.se

Anette Kristiansson

Sysslar med lite av det mesta men mest insatt i ekonomi och bokföring. Mig kan ni träffa lite då och då, ibland på dagiset och ibland på kurs och andra event. Är det någon fråga om en faktura så är det troligtivs mig ni kommer att få kontakt med. 

Anette heter jag och är mamma till Rebecka. Jag har också varit med sen starten 2017 och agerat stöttepelare samt hjälpt till med utvecklingen av företaget. Jag älskar hundar men har just nu inga egna – utan nöjer mig just nu med mina två katter och att få låna Rebeckas hundar när jag vill. 

Arbetet på Briljant Hund är inte mitt huvudsakliga yrke utan jag jobbar normalt sett på ett annat företag.

Kristofer Hermansson

Sysslar med lite av det mesta och hjälper till vid behov. Mig kan ni träffa lite då och då, ibland på dagiset och ibland på kurs och andra event. 

Kristofer heter jag och är sambo med Rebecka. Jag agerar stöttepelare samt hjälper till med utvecklingen av företaget. Jag älskar hundar och har fått Rebeckas hundar på “köpet”. Arbetet på Briljant Hund är inte mitt huvudsakliga yrke utan jag jobbar normalt sett på ett annat företag.