KONTAKTA OSS

Saknar du mail från oss? Kolla din skräppost! 
Mail kurser: hundkurser@briljanthund.se
Mail friskvård & rehab: rehab@briljanthund.se
Mail övrigt: info@briljanthund.se
Besöksadress: Milstensgatan 7, 542 33
Telefonnummer: 070-468 00 53
Mail ekonomi: ekonomi@briljanthund.se

Viktig info nedan!
Vi har svårt att vara tillgängliga för telefonsamtal under dagen eftersom vi är upptagna i behandlingar, kurser eller promenad.

Om
ärendet är brådskande så ring,
annars kontakta oss i första hand via mail eller sms. 

Tack för visad förståelse!

Hitta hit

Kurser, friskvård, rehab & hundsim
Milstensgatan 7
542 34 Mariestad

Grönt hus med en liten trappa upp till entrén.
Vid bokning av träningshall får du kod så du kan komma innanför både grind och dörr. Vid bokning av självsim så är entrén separat in till simmet.

Rebecka Högegård

Grundare av företaget och huvudansvarig för verksamheten. Det är mig ni träffar om ni kommer till oss för en tjänst. Jag jobbar med kursverksamheten, friskvård, rehabilitering, simmet – ja, lite med allt helt enkelt. 

Min vision med företaget är att alla ska känna sig välkomna och jag vill inspirera till ett aktivt och innehållsrikt hundliv. Välkommen till hundvärlden. 

Jag heter Rebecka Högegård och driver Briljant Hund i Mariestad. Mitt största intresse är hundar, så jag känner mig så tacksam över att jag kan jobba med det på heltid. Innan jag startade mitt eget företag, arbetade jag inom restaurangbranschen i fem år. Efter att ha samlat på mig erfarenheter och tid att fundera, bestämde jag mig för att följa min dröm att bli hunddagisföreståndare, det var där min resa startade. 

Jag har genomgått en utbildning som har gett mig kunskap om hundens beteende, inlärning, problemhundar, stress, smittspridning, djurskyddslagstiftning, raser, enklare hundsjukvård, friskvård och aktivering. För att bli godkänd som dagisföreståndare valde jag att komplettera min instruktörsutbildning med en kurs som fokuserar på dagisverksamhet. 

Jag har fem egna hundar, varav en som bor i hundhimlen. Pixel heter han, och han är med i företaget fortfarande på bilder och kommer även upp i konversationer. Han är en stor del till varför jag startade upp hundsimmet. Mina andra fyra som fortfarande vandrar med mig på denna jord är Stella, Aya, Echo och Dash. Stella och Aya är två schipperke-tikar, Echo och Dash är två bordercollie-hanar. 

Jag tränar och tävlar mycket med mina hundar, framför allt inom freestyle och rallydnad, men har också haft framgångar inom agility och nose work. 

Längre utbildningar: 

 • Hundinstruktör (2015) Skövde Hundskola, Ulrica C Månsson
 • Viltspårsinstruktör (2016) Skövde Hundskola, Ulrica C Månsson
 • Stress hos hund (2017) Skövde Hundskola, Ulrica C Månsson
 • Nose Workinstruktör (2018) Dala Hundservice, Marie Fogelqvist
 • Freestyleinstruktör (2018) SHFK, Yvonne Öster
 • Nose Work instruktör klass 2-3 (2019) Hundelska, Lotta Bauer
 • Nose Work instruktör klass 2-3 (2019) Dala Hundservice, Marie Fogelqvist
 • Certifierad Hundfysioterapeut  (2019/2020) ReDog, Stefan Rosén, Maria Knutas, Lennart Sjöström
 • Laserterapiutbildning (2019) Stefan Rosén/ReDog & Optilaser
 • Certifierad Massageterapeut (2019/2020) Healthy Dog Academy, Maria Knutas
 • Certifierad Balansbollsinstruktör (2020) Healthy Dog Academy, Maria Knutas
 • Styrketräning för hund (2020) Healthy Dog Academy, Maria Knutas
 • Fördjupningskurs Ledpalpation på hund – steg 1 rygg (2020) Eva Solstrand, Sport Dog Academy
 • Elektroterapiutbildning (2020) Healthy Dog Academy, Maria Knutas
 • Cert. Fystränare för Hund (2020/2021) Healthy Dog Academy, Maria Knutas
 • Hundsimsinstruktör (2021) Maria Knutas och Johanna Rosendahl, Hållbara Hundar

Lite föreläsningar jag har i bagaget: 

 • Vad säger hunden? Del 1, Ulrika C Månsson (Mars -15)
 • Vad säger hunden? Del 2, Ulrika C Månsson (Juli -15)
 • Problemhundsbeteende, Ulrika C Månsson (Juli -15)
 • Hundens inre liv, Per Jensen (Augusti -15) 
 • Samspelet hund och människa, Ulrika C Månsson (Oktober -15)
 • Genetik och avel, Yohanna Eriksson (Oktober -15)
 • Fördjupad raskunskap, Ulrika C Månsson (Oktober -15)
 • Tävlingspsykologi, Eva-Marie Wergård (Oktober -15) 
 • Bli en bättre tränare, Maria Brandel (Oktober -15)
 • Snälla händer – hantering på djurets villkor, Eva Bertilsson (Oktober -17)
 • CCC – djurkonferens tema Choice, Control and Communication (Januari -18)
  – FEAR: Function, Elicitors, Appearance and Relationships (Stephanie Edlund)
  – Afraid of Dogs or Spiders? TAGteach as a Tool in Exposure Therapy (Tess Erngren)
  – Animal Welfare – Moving From OK to Great (Karolina Westlund)
  – 
  Reward Based Training Seems Good – But I Have a Horse! (Carolina Fransson)
  – Are You Really in Control – of Your Own Decisions? (Emelie Deboussard)
  –  Are You Really in Control – of Your Own Decisions? (Emelie Deboussard
 • Bob Bailey, nycklar till effektiv inlärning (2018)
 • ….jag har sedan 2018 gått fler utbildningar som jag har missat att skriva in…
 

Fotograf: Johanna Trasslar Linder

Wilma Järlesand

Mig träffar ni på kurserna. Kommer hålla allt från valpkurser, tävlingslydnad, tematräffar och även kunna vara behjälplig vid privatträning vid problembeteenden hos hund. 

Jag heter Wilma Järlesand och är 23år gammal och bosatt i Mariestad. Jag har två hundar, Glittra, en flatcoted retriver på 4år och Galax en dobermann på 2år. Vi håller främst på med tävlingslydnad, rallylydnad och IGP, men håller egentligen på med nästan alla hundsporter för aktivering! Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör via SBK, men har även valt att utbilda mig privat till valp-och vardagslydnadsinstruktör och beteendevetare/beteendeutredare för hund. Så jag är nischad på problembeteenden och älskar de där lite kluriga hundarna! 

Anette Kristiansson

Sysslar med lite av det mesta men mest insatt i ekonomi och bokföring. Mig kan ni träffa lite då och då, ibland på dagiset och ibland på kurs och andra event. Är det någon fråga om en faktura så är det troligtivs mig ni kommer att få kontakt med. 

Anette heter jag och är mamma till Rebecka. Jag har också varit med sen starten 2017 och agerat stöttepelare samt hjälpt till med utvecklingen av företaget. Jag älskar hundar men har just nu inga egna – utan nöjer mig just nu med mina två katter och att få låna Rebeckas hundar när jag vill. 

Arbetet på Briljant Hund är inte mitt huvudsakliga yrke utan jag jobbar normalt sett på ett annat företag.

Vår historia

Briljant Hund (Hundföretaget Skaraborg AB) är ett litet företag som startades 2017 och var då endast ett hunddagis. Då hette företaget Hunddagiset Mariestad och grundades av Rebecka Högegård. Tillsammans med familj och duktig personal har företaget utvecklats från ett hunddagis med 15 platser till ett större hundcenter med komplett rehabavdelning & träningscenter. Från april 2023 har hunddagiset fått nya ägare och Briljant Hund fokuserar nu enbart på friskvård, rehabilitering och kurser. 

Allting började med Stella

Stella kom in i mitt liv som en liten virvelvind. Den lilla söta, ulliga, gulliga och riktigt urjobbiga hunden som inte alls var så enkel som hon såg ut. Det blev startskottet för min hundkarriär på professionell nivå. Stella och jag, vi gjorde allt tillsammans. Vi gick alla kurser man kunde gå och gjorde allt (nästan iallafall) precis enligt regelboken. Ändå var det inte tillräckligt.

Jag sökte med ljus och lykta efter all kunskap jag kunde få och beslutade mig rätt så snart att jag skulle börja läsa till hundinstruktör. Stella fick under den tiden agera instruktörshund och alla övningar vi fick med oss fick först Stella ta sig igenom. Utbildningen gav mig ännu mera verktyg för att jobba vidare med mitt lilla “monster”.

Rätt så snart efter jag var examinerad som instruktör fick jag jobb som hundinstruktör och några månader senare fick jag även jobb som hunddagisfröken. Någonstans mellan dessa jobb väcktes tanken på att starta hunddagis. Med lite mer erfarenhet och kunskap så stod drömmen, dagiset, mitt allt klart för att slå upp portarna 15 maj 2017. Det var då jag kunde börja jobba med det jag brinner för mest, på heltid.

Nu, är det som tur är faktiskt rätt så bra ordning på den lilla hunden, för skam den som ger sig. Jag visste ju att det skulle “bli hund” av henne med. Vilken hund det blev! Stella är nu min tävlingshund, hon har tagit flera meriter i agility, rallylydnad, nose work och tävlar i högsta klassen i freestyle.

Man brukar ju säga att de jobbigaste hundarna blir de bästa. Stella har lärt mig väldigt mycket om allt. Jag är så tacksam för att just hon hamnade i mitt liv.

//Rebecka Högegård, Briljant Hund 


Lägg till din rubriktext här

Allmänna villkor & hantering av personuppgifter

Briljant Hund drivs av Rebecka Högegård
Företagets namn: Hundföretaget Skaraborg AB
Org-nr: 559254-6641 
Postadress: Berga Bergahagen 1 , 542 92 Mariestad
Swish-nummer: 123 672 17 32
BG-nr: 5489-2039

Villkor vid anmälan till kurs
Anmälan är bindande men i enlighet med svensk lag har du 14 dagars ångerrätt från den dag du anmält dig. Kursavgiften ska vara betald en vecka innan kursstart. Om du måste avboka din plats hjälper vi dig att hitta en ersättare. Om vi hittar en ersättare utgår en faktura till dig med administrationskostnad. Om vi inte hittar en ersättare är du betalningsskyldig för hela beloppet. Vid sjukdom hos hund eller ägare återbetalas avgiften minus administrativ kostnad mot uppvisande av läkarintyg/veterinärintyg. 

Vi förbehåller sig rätten att ställa in kursen om det blir för få anmälda.
Vi reserverar oss från eventuella felskrivningar.

Villkor vid bokning av behandling
Bokningen är avbokningsbar fram till 24h innan behandlingens start. Vid uteblivet besök debiteras full avgift i form av en no-show faktura eller en markering i 10-kort/5-kort. Vid sen avbokning (kortare tid än 24h) debiteras halva avgiften. Ber

GDPR: Lagring av personuppgifter

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem
Briljant Hund samlar in och hanterar dina personuppgifter som du lämnar till oss i syfte om att bli kund eller vara kund hos oss. Dessa används för att vi ska kunna fakturera, informera och kontakta dig för att fullfölja vårt uppdrag gentemot dig. 

Vi samlar in uppgifter som:

 • Kontaktuppgifter
 • Personnummer eller organisationsnummer
 • Annan information som anteckningar och e-postmeddelanden vid kontakt med oss

Uppgifterna samlas endast in genom att du skriver in dessa via våra bokningsystem. 

Vem har tillgång till dina uppgifter
Dina uppgifter hanteras endast inom Briljant Hund. 
Vi kommer aldrig sälja, byta eller vidarebefordra några av dina uppgifter till en trejde part.  Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att vi ska tillhandahålla våra tjänster till dig såsom remittering till annan klinik eller liknande.

Ditt Godkännande
Genom att du lämnar dina personuppgifter till oss på Briljant Hund (Hundföretaget Skaraborg AB) godkänner du att vi lagrar och behandlar dessa uppgifter tillsvidare. Ditt godkännande sker genom att du godkänner våra avtal vid bokning av kurs, bokning av tjänst eller intressanmälan till dagis. 

Du kan när som helst begära att vi ska radera dina personuppgifter då genom kontakt till info@briljanthund.se

Ändring av policy
Om ändring av policy skulle ske kommer detta uppdateras på denna sida.